Antara resipi mudah (semua pun mudah aku nih..) untuk para wanita yang berkerjaya dan anak sepuluh :)
Bahan:
Sawi HongKong atau Kailan HongKong atau Siew Pak Choy
3 sudu besar Sos Tiram
4 sudu besar kicap manis
2 sudu Bawang Goreng
Bawang Putih Goreng
2 sudu kecil Madu
Sedikit air
Cara:
I dont stim my vege, sebab tak pandai steam vege. So what I did is I celur. Make sure ada sebekas air sejuk untuk letak sayur once dicelur untuk kekalkan kerangupannya.
Di dalam pan menggoreng..
- masukkan sos tiram dan kicap dan air.
- masukkan bawang goreng untuk pekatkan kuah (as I hate corn flour sebagai ejen pemekat)
- masukkan madu
- DONE
Letak sayur dalam piring/pinggan dan tuang kuah tadi. Taburkan bawang putih goreng.
:)
sgt berguna okeh blog ni... sila hapdet setiap hari dgn menu2 yang berlainan pula... leica kan?
ReplyDeletetq ain, aku mmg selalu terliur tgk ko nye sayur nie..at last dpt resipi nie..tq..tq...
ReplyDeletelinda
saya nak follow blog ini...menarek!!
ReplyDelete